معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: رژیم غذایی سالم نقش كلیدی در حفظ سلامت كبد و پیشگیری از بیماریهای مختلف دارد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در گفتوگو با برنامه «مجله پزشكی» این شبكه رادیویی با بیان این مطلب افزود: هر ماده غذایی كه مصرف میشود، میتواند مانند دارو عمل كند؛ به همین دلیل، انتخابهای غذایی افراد تأثیر مستقیمی بر سلامت آنها دارد.
وی با اشاره به تأثیر تغذیه بر بروز بیماریهای مختلف ادامه داد: بیش از 200 نوع بیماری مرتبط با تغذیه وجود دارد، از مشكلات گوارشی ساده تا بیماریهای پیچیده مانند سرطان. مصرف نامناسب مواد غذایی میتواند منجر به چاقی، دیابت، فشار خون بالا، مشكلات مفصلی و بیماریهای قلبی شود.
رئیسی با تأكید بر اهمیت دانش تغذیه گفت: نگاه علمی به تغذیه ضروری است. گاهی حتی موادی كه بهعنوان سم شناخته میشوند، در دوزهای كم ممكن است اثرات متفاوتی داشته باشند. غذا نیز از این قاعده مستثنی نیست و مقدار و نوع مصرف آن میتواند تعیینكننده تأثیرات مثبت یا منفی بر سلامت فرد باشد.
وی ادامه داد: مصرف بیش از حد برخی مواد غذایی میتواند مشكلات جدی برای بدن ایجاد كند، حتی آب كه مایه حیات است، اگر بیش از حد مصرف شود، میتواند موجب مسمومیت با آب شود.
رئیسی در ادامه بیان كرد: رعایت رژیم غذایی متعادل همراه با تحرك كافی مهمترین راهكار برای كاهش خطر ابتلا به بیماریهای كبدی و سایر بیماریهای غیرواگیر است.
تصریح كرد: در میان علل بیماریهای غیرواگیر، تغذیه ناسالم یكی از عوامل اصلی محسوب میشود و توجه به كیفیت و كمیت مواد غذایی مصرفی میتواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت عمومی جامعه داشته باشد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در پایان توصیه كرد: افراد با آگاهی از اصول تغذیه سالم، سبك زندگی خود را به سمت انتخابهای غذایی صحیح هدایت كنند تا بتوانند از ابتلا به بسیاری از بیماریهای مرتبط با تغذیه جلوگیری كنند.