دكتر حسن اكبری، متخصص طب ایرانی در گفت و گو با رادیو سلامت گفت: مصرف آب یخ بعد از غذا باعث ماندن غذا در معده و باعث رقیق شدن اسید معده می شود.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر حسن اكبری، متخصص طب ایرانی، پاتولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت و گو با رادیو سلامت با بیان این كه دستگاه گوارش ما سه عملكرد هضم، جذب و دفع دارد، افزود: سه عمكرد دستگاه گوارش را می توان اول به هضم مواد غذایی، دوم جذب آن و سوم دفع مواد زائد اشاره كرد. یبوست در اثر اشكال در دفع مواد زائد ایجاد می شود.
دكتر اكبری تاكید كرد: خوردن آب یخ بعد از غذا، اسید معده را خنثی می كند و دمای معده را پایین می آورد. بهترین دما برای هضم گوشت، قند، چربی و آنزیم ها 37 درجه سانتیگراد است. مصرف آب یخ بعد از غذا باعث ماندن غذا در معده می شود.
همچنین؛ مصرف آب سرد، باعث می شود میكروب های مفید غذا هضم نشده را تبدیل به گاز كند.
وی با بیان این كه نعناع معده را گرم می كند بنابراین هضم كننده خوبی است، افزود: مشكل نعناع قابض بودن آن است، یعنی باعث یبوست می شود. افراد مبتلا به یبوست باید به چای نعناع، نعنای وحشی و پونه اضافه و میل كنند.
متخصص طب ایرانی درباره خاكشیر گفت: دمنوش خاكشیر برای یبوست خوب است و مزاج را متعادل می كند اما شربت خاكشیر یخمال برای اسهال مفید است.
دكتر اكبری اظهار كرد: كسی كه طبع سرد دارد بهتر است سبزی گرم مانند هویج، كرفس، كدو حلوایی و سبزی خوردن بخورد. همچنین این افراد، از شیر و دوغ شتر به جای شیر معمولی استفاده كنند. مصرف شیر و دوغ شتر، آب قلم شتر به كودكان نیز توصیه می شود.
یبوست یا خشكیِ مزاج عارضهای در دستگاه گوارش است كه بر اثر آن، مواد دفعی در رودهٔ بزرگ سفت میشوند و دفع آنها با درد و سختی همراه میشود. یبوست حاد ممكن است سبب بستهشدن روده شود، كه به نوبهٔ خود حتی ممكن است نیاز به عمل جراحی داشته باشد. علل بروز این عارضه ممكن است رژیم غذایی نامناسب، برهم خوردن تعادل هورمونی، اثر جانبی داروهای مصرفی یا آناتومی بدن باشد. روشهای درمان شامل اصلاح رژیم غذایی و تمرینات ورزشی است.