عضو انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر در رادیو سلامت، زمان مناسب شروع غذای كمكی را پایان ششماهگی نوزاد اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رادیو سلامت، بسیاری از مادران درباره زمان مناسب برای آغاز غذای كمكی به نوزادان خود سوالاتی دارند. در همین راستا گلبنی، عضو انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر، در برنامه رادیویی «فراسو» كه از گروه بهداشت و تندرستی رادیو سلامت پخش میشود، به تفصیل به این موضوع پرداخت.
گلبنی با اشاره به این كه این پرسش از رایجترین دغدغههای مادران است، توضیح داد: از پایان شش ماهگی، مادران میتوانند در كنار شیر مادر، شروع به دادن غذاهای مكمل به نوزادان خود كنند.
وی تاكید كرد كه این فرآیند باید به تدریج و با غذاهای نرم و ملایم، مانند فرنی برنج، آغاز شود.
وی همچنین خاطرنشان كرد: غذاهای مكمل هرگز نباید جایگزین شیر مادر شود. تا یك سالگی، شیر مادر (یا شیر خشك در صورت عدم امكان شیردهی) باید همچنان منبع اصلی تغذیه كودك باشد. در شش ماه اول زندگی، تغذیه نوزاد باید منحصراً با شیر مادر صورت گیرد.
عضو انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر تصریح كرد: پس از شش ماهگی، اگرچه میتوان غذاهای كمكی را اضافه كرد، اما شیر مادر همچنان اصلیترین منبع غذایی خواهد بود.
وی به وجود جداول و نمودارهای تغذیهای اشاره كرد و گفت: این جداول تغذیهای میتوانند به مادران در انتخاب و زمانبندی مناسب غذاها كمك كنند.
گلبنی در پایان توصیه كرد: با توجه به حساسیت بالای سیستم گوارشی نوزادان، والدین باید در این زمینه با دقت فراوان و طبق دستورالعملهای ارائهشده از سوی مراكز بهداشتی اقدام كنند.